In onroerend goed met ‘een lift buiten bedrijf’ wordt iedere gebruiker voor een voldongen feit gesteld. De enige weg naar boven of beneden zal via de trap van het pand moeten plaatsvinden. Veelal is dit nog wel te accepteren en bovendien nog goed voor de lichaamsbeweging, maar wie accepteert de aansprakelijkheid van een probleem aan de lift dat ieder keer terugkeert?

 

Dit is slechts één van de vragen die aan bod zal komen tijdens een tweetal kennissessies die de sectie vastgoed van The Legal Group Advocaten, samen met Liftintermediair te Rotterdam in juni 2016 zal organiseren.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden zullen Alderik Bos (Liftintermediair) en Christian Malipaard (The Legal Group Advocaten) onderwerpen behandelen over de (verborgen) problemen met liften in nieuwbouwprojecten en liften in bestaand onroerend goed. Welke factoren zijn van invloed op de kwaliteit en de levensduur van een lift, hoe belangrijk is het onderhoud van een lift, wie is er aansprakelijk bij een verkeerde installatie van een lift bij nieuwbouw en bij bestaande bouw en spelen de waarschuwingsplicht en de deskundigheid van partijen (aannemer, opdrachtgever, beheerder, eigenaar) daarbij een rol. Deze en andere technische en juridische vraagstukken zullen tijdens de bijeenkomsten aan bod komen.

De kennissessies worden u kosteloos aangeboden en vinden plaats op donderdag 2 juni 2016 (locatie: The Legal Group Advocaten, vestiging Den Haag, Badhuisweg 84, 2587 CL Den Haag) en op donderdag 23 juni 2016 (locatie: Liftintermediair te Rotterdam, Dinkel 5, 3068 HB Rotterdam). De bijeenkomsten zullen aanvangen vanaf 15.00u. Na het inhoudelijke gedeelte is er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid om na te praten en kennis te maken met andere aanwezigen

Is uw interesse gewekt om één of beide bijeenkomsten bij te wonen, dan bent u van harte welkom. Het aantal plaatsen is beperkt (16-20 pers.) dus meld u dan spoedig aan via deze link.

Geef een reactie